Hedersgjester i Kina

jing_zhou_kontaktperson_frode_eika_sandnes_ismail_hassan_og_professor_huangHedersgjester i KinaHøgskolen i Oslo og Communications University of China i Beijing knyttet sterkere vennskapsbånd da Ismail Hassan og Frode Eika Sandnes fra Avdeling for ingeniørutdanning var på besøk.
Avdelingen for databehandling ved Communications University China inviterte medarbeiderne fra avdeling IU for å videreføre samarbeidet som avdeling IU og CUC har jevnt bygget opp de siste fire årene.

– Den personlige langsiktige kontakten er viktig for å lykkes i Kina, sier professor Frode Eika Sandnes.

– CUC demonstrer sin genuine interesse for å videreføre samarbeidet og at de verdsetter oss som samarbeidspartner siden de har tatt dette initiativet og blant annet finansierer reise og opphold, føyer han til.

Hedersgjester i Kina: Her møter Frode Eika Sandnes og Ismail Hassan Jing Zhou (kontaktperson) og Professor Huang.

På agendaen stod diskusjoner rundt student og lærerutveksling samt forskningssamarbeid. Kineserne har mange interessante forslag som vi har tatt med oss tilbake, sier Sandnes. Videre holdt IU-medarbeiderne flere gjesteforelesninger ved CUC, blant annet innen nettverksteknologi, utvikling av brukergrensesnitt samt rent informasjonsmøter om Norge, Oslo og HiO.

Faglige fellestrekk
Sanntidspublisering: Prof Sanxing Cao viser frem en interaktiv informasjonskiosk med sanntidspublisering. Ismail og Frode er allerede blitt en del av innholdet.

Gjestene fra avdeling IU fikk en omvisning rundt det nye medialaboratoriet ved CUC. Her forsker man på teknologier for nye medier og informasjonsteknologi, spesielt med fokus på fremtidens TV.

– Dette er en god match mot vår interaksjonslab på avdeling IU selv om medialabben ved CUC er i betraktelig større målestokk, sier Frode Eika Sandnes.

– Her er det mange muligheter for faglig og forskningsmessig samarbeid innen for brukergrensesnitt og brukerinvolvering, sier Eika Sandnes som gjerne skulle hatt mer penger til å bygge opp liknende fasiliteter på HiO.

Kineserne er flinke til å ta i bruk ny teknologi. Her tester Ismail Hassan ut en interaktiv informasjonstavle i den forbudte by.

Jenter og data
Ved en tilfeldighet kom Hassan og Eika Sandnes over et spesielt studentprosjekt. En gruppe på seks jenter jobbet på fritiden med et eget prosjekt der de utvikler et pedagogisk dataspill for å lære bort hvordan Internett virker. De har selv skaffet finansiering igjennom nasjonalt utlyste midler.

pedagogisk_dataspill– Det er gøy å se datastudenter, spesielt jenter, ta initiativ til et slikt spennende utviklingsprosjekt på fritiden. Her har vi i Norge noe å lære, sier Hassan.

Laget dataspill på fritiden: Lederen for jentegruppa demonstrerer fritidsprosjektet – et pedagogisk dataspill.

Innsikt i studentenes hverdag
CUC arrangerte også sightseeing for sine norske gjester, og studenter ble brukt som guider.

– Denne unike kontakten med studentene gav oss en fenomenal innsikt i studentenes hverdag, oppsummerer Ismail Hassan om besøket ved CUC. Og Studentene var meget frittalende og hadde mye spennende å fortelle oss, avslutter han.

[Andreas Høydahl Sørli]

Les mer: http://www.hio.no/content/view/full/75527

U dhaaf Halcelis

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Beddel )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Beddel )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Beddel )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Beddel )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: