På oljejakt i Afrika

Kjell inge Røkke, Riulf Rustad, Kjetil Siem og Christian Eidem har gått sammen om Asante Oil, et selskap som skal lete etter olje i Øst-Afrika.

Nå ble jeg tatt på sengen, for vi har ikke gått ut med så mye informasjon om dette foreløpig, sier investor Riulf Rustad til Dagens Næringsliv lørdag.

Asante Oil ble etablert for tre uker siden og hentet nylig inn 25 millioner kroner, blant annet fra Kjell inge Røkkes Aker ASA.

Aker eier 40 prosent, mens Rustad selv og investeringsselskapet Zoncolan tilsammen eier 16 prosent.

Asante skal lete etter olje i Øst-Afrika, et av de mest urolige og krigsherjede områdene på det afrikanske kontinentet.

– Vi skal lete i flere land i området. Vi har noen letelisenser på vei inn og har satt opp full ledelse for selskapet, sier Rustad til avisen.

Også tidligere Vålerenga-direktør Kjetil Siem, som nå bor i Sør-Afrika og som er leder den sør-afrikanske fotballigaen PSL, deltar i selskapet. Etter det DN erfarer skal Asante Oil jobbe med lokale, humanitære tiltak for å vise samfunnsansvar i områdene de skal lette etter olje. Ifølge avisen er det her Siem skal bidra med sitt omfattende kontaktnett.

Fotballagent Christian Eidem eier rundt 11 prosent av oljeselskapet. Han har tidligere arbeidet med Rustad i Christen Sveaas’ investeringsselskap Kistefos.

– Eidem er en av initiativtagerne og har et bra kontaktnett ute. Han vil i tillegg jobbe operativt i selskapet med forretingsutvikling, sier Rustad til DN.

Kilde:Dagens Næringsliv.

U dhaaf Halcelis

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Beddel )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Beddel )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Beddel )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Beddel )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: